image
Sursa foto: Jurnal.md

Cetățenii români aflați în Republica Moldova vor putea vota la 37 de secții de votare

Cetatenii romani aflati in Republica Moldova au la dispozitie 37 de sectii de votare pentru scrutinul prezidential care va avea loc in Romania in data de 10 noiembrie. Potrivit Ambasadei Romaniei la Chisinau, o noutate absoluta este faptul ca romanii aflati in afara tarii pot vota timp de trei zile.

Sectiile de votare vor fi deschise incepand cu ziua de vineri, 8 noiembrie, de la ora 12.00 si pana la ora 21.00. Sambata si duminica, 9-10 noiembrie, sectiile se vor deschide la ora 09.00 si se vor inchide la ora 21.00.

Alegatorii care la ora 21.00 se vor afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care vor sta la coada in afara sediului, pot sa isi exercite dreptul de vot pana cel mult la ora 23.59.

La Chisinau se va putea vota in 12 sectii de votare, la Balti vor fi deschise doua sectii de votare si cate o sectie va functiona in alte 23 de localitati.

Pentru a putea participa la alegerea presedintelui Romaniei, cetatenii romani aflati in Republica Moldova au nevoie de carte de identitate romaneasca sau de pasaport simplu electronic eliberat de autoritatile romane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: