image
Sursa foto: jurnal.md

Drama unei femei din Bălți care a crescut singură patru copii, iar acum stau într-o casă gata să pice

A crescut singură patru copii, doi băieți ai săi și două fete, luate de suflet. Vorbim de Maia Finoșchina, o femeie din Bălți, care s-a descurcat până nu demult cu mai toate greutățile vieții, fiind sigură că va trece cu demnitate peste tot. Dar s-a îmbolnăvit și nu are puteri. La cei 57 de ani, femeia stă într-o casa bătrânească gata sa pice și de un an de zile poate doar să se ridice de pe pat cu mare greu. Medicii i-au stabilit diagnosticul și au scris negru pe alb: dizabilitate accentuată.

Banii din pensia de invaliditate îi ajung doar pentru strictul necesar - facturi, mâncare, dar nicidecum pentru a face o reparație la casă. Acum, în toamnă târzie, s-ar apuca să facă o sobă nouă.

Băieții ei s-au căsătorit și au plecat în lume. În casă au rămas să stea cele două fete, de 20 și, respectiv, 23 de ani.

Primăria orașului i-a repartizat un apartament fetei mai mari, Valeria, dar nu poate trece în el cu traiul, deoarece are nevoie de reparație. O locuință i s-a promis și celeilalte fete, Daria.

Reprezentanții autorităților locale confirmă că Daria urmează să beneficieze de un spațiu separat, dar când se va întâmpla acest lucru, nu se știe. Apartamente libere nu sunt, deocamdată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: