image
Sursa foto: Jurnal.md

Concursul de proiecte culturale organizat de MECC: Guvernul a dublat suma care poate fi alocată unui proiect câștigător

Guvernul a dublat suma maximă care poate fi alocată unui proiect câștigător în cadrul concursului de proiecte culturale organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Executivul a aprobat astăzi, 1 noiembrie, Regulamentul cu privire la modul de finanțare din bugetul de stat a proiectelor culturale desfășurate de organizațiile necomerciale. Documentul stabilește modul de susținere financiară din bugetul de stat a organizațiilor necomerciale din Republica Moldova.

Dosarul pentru participare la concursul de proiecte culturale va conține următoarele documente: formularele privind solicitarea de participare la concurs; proiectul cultural; bugetul de venituri și cheltuieli al proiectului cultural; organizația necomercială; CV-ul managerului de proiect și a participanților la proiectul cultural; copia statutului organizației; dovada existenței surselor de finanțare proprii sau oferite de terți (scrisori de intenție, contracte de sponsorizare, alte forme de sprijin financiar); copiile situațiilor financiare pentru anul precedent; certificatul privind lipsa sau existența restanțelor față de buget; certificatul organului de conducere privind lipsa obligațiilor restante față de alte persoane fizice sau juridice ori bunuri urmărite în vederea executării silite.

Regulamentul oferă posibilitatea participării la concurs a tuturor organizațiilor necomerciale, conform clasificării atribuite prin art. 180 din Codul civil nr.1107/2002, și nu doar a asociațiilor obștești. De asemenea, are loc creșterea cotei maxime acoperite de către minister de la 50% la 80% din costul proiectului, în limita plafonului de finanțare.

Lansarea concursului de proiecte culturale pentru anul 2020 va fi anunțat după publicarea regulamentului în Monitorul Oficial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: