(video) ANRE a aprobat Metodologia formării prețurilor pentru producerea energiei electrice și termice

(update 11:23) Consiliul de adminidtrație a ANRE a aprobat cu vot unanim Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor și tarifelor reglementate pentru producerea energiei electrice și termice, pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei termice.

(update 11:23) Consiliul de adminidtrație a ANRE a aprobat cu vot unanim Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor și tarifelor reglementate pentru producerea energiei electrice și termice, pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei termice, proiect de hotărâre prezentat de Tatiana Moraru, șefa secției energie termică și cogenerare din cadrul ANRE. Hotărârea intră în vigoare la 1 ianuarie 2020.

A fost abrogată, în același timp, Metodologia determinării, aprobării şi aplicării tarifelor de producere a energiei electrice, energiei termice şi apei de adaos, aprobată de consiliul de administrație ANRE în 25 august 2004.

De asemenea, a fost abrogată Metodologia determinării, aprobării şi aplicării tarifelor de livrare a energiei termice consumatorilor finali, aprobată de consiliul de administrație ANRE în 6 septembrie 2012.

(update 10:40) A fost aprobat, cu vot unanim, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Metodologiei de calculare, aprobare și aplicare a tarifului reglementat pentru serviciul de operare a pieței energiei electrice, prezentat de Alexandru Ursu, șeful departamentului tarife și analize economice din cadrul ANRE.

(update 10:20) Consiliul a avizat documentul normativ-tehnic în domeniul energeticii NE1-02:2019 „Norme de securitate la exploatarea instalațiilor electrice”, cu aceeași condiție, de a elimina termenul „minime” din denumirea și textul documentului. Documentul va intra în aplicare la expirarea termenului de șase luni d ela publicarea lui în Monitorul Oficial. Atunci, operatorii de rețea vor instrui angajații în conformitate cu documentul normativ-tehnic NE1-02:2019.

(update 10:15) Consiliul de administrație a ANRE a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentului normativ-tehnic în domeniul energeticii NE1-01:2019 „Norme minime de exploatare a instalațiilor electrice ale consumatorilor noncasnici”, prezentat de Adrian Gorodenco, cu condiția de a exclude termenul „minime” atât din denumirea proiectului, cât și din tot textul acestuia.

(10:00) Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a organizat astăzi (ANRE), 1 noiembrie, o şedinţă publică în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării mai multe proiecte de hotărâri, printre care și Metodologia formării prețurilor pentru producerea energiei electrice și termice.

Aici puteți vedea toate subiectele de pe ordinea de zi.


Pub