(video) Țîcu pentru Năstase, iar Urechean pentru Ceban: Pe cine ne îndeamnă politicienii să votăm duminică

Mai mulți politicieni, inclusiv candidați din primul tur al alegerilor locale generale din Chișinău, au venit astăzi cu apeluri de a susține un candidat sau altul în turul doi al scrutinului. Astfel, deputatul Octavian Țîcu, critic recent al lui Năstase, îndeamnă totuși cetățenii să voteze candidatul Blocului ACUM, iar Serafim Urechean, fostul primar de Chișinău, îl susține pe socialistul Ion Ceban.

Foto: UNIMEDIA

„Iubiți-vă orașul, iubiți capitala Republicii Moldova. Veniți la alegeri și votați-l pe Ion Ceban”, a declarat Serafim Urechean.

Deputatul Octavian Țîcu, care a candidat din partea Partidului Unității Naționale în primul tur al alegerilor din Chișinău, a îndemnat cetățenii se-l voteze pe Năstase. Declarația vine în pofida faptului că Țîcu a ieșit recent din Platforma DA și a criticat Blocului ACUM pentru alianța cu PSRM.

„Am luat act de declarația de aseară a lui Andrei Năstase, că nu va face alianță politică cu Partidul Socialiștilor și va susține ideea unei majorități îndreptate spre interesele chișinăuenilor. [...] Prin urmare, îmi declar susținerea personală și a Partidului Unității Naționale și îndemn locuitării Chișinăului, cele cinci procente de caractr și demnitate să voteze duminică candidatura Blocului ACUM”, a declarat Țîcu.

Și candidatul Partidului Popular Românesc din primul tur, Vlad Țurcanu a îndemnat locuitorii Chișinăului să-l voteze pentru Andrei Năstase.

„Andrei Năstase nu este o soluție ideală pentru Chișinău. Dar contracandidatul său este o slugă a rușilor, la fel ca șeful acestuia de partid, Igor Dodon. Nu un socialist prorus trebuie să fie acela care să croiască un destin românesc și european pentru capitala Republicii Moldova”, a scris Vlad Țurcanu.

„Îi vom cere socoteală și ne vom confrunta politic cu el, începând cu ziua de luni. Dar nu azi și nu duminică”, a punctat liderul PPR, Vlad Țurcanu.

Candidatul de la „Forța Nouă”, Victor Chironda, care a acumulat peste 2% în primul tur din Chișinău, a îndemnat cetățenii să iasă la vot, fără a le sugera pentru cine să voteze.

„Eu nu cred că am dreptul să sugerez cuiva cum să voteze. Sunt sigur că cei peste 6 mii de oameni, care au votat pentru mine și echipa mea în turul I, sunt suficient de adulți și de responsabili ca să decidă singuri pentru cine să își dea votul în turul II.

Eu personal voi vota pentru preluarea și implementarea în Chișinău a practicilor de dezvoltare urbană din Uniunea Europeană și România. Pentru transport public modern, pentru spații publice amenajate, pentru trotuare sigure și confortabile, pentru renovare și dezvoltare urbană durabilă. Pe asta a fost bazat programul echipei mele în această campanie electorală și eu voi lucra în CMC pentru implementarea acestui program”, a scris Victor Chironda.


Pub