Alexandr Stoianoglo neagă că a donat PDM-ului 100 de mii de lei pentru parlamentare în 2010. Ce sumă, de fapt, ar fi donat acesta

Candidatul pentru șefia Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, neagă informațiile apărute în spațiul public precum că ar fi donat Partidului Democrat 100 de mii de lei în campania pentru alegerile parlamentare din 2010, fiind pe atunci membru PD. Declarația vine după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat astăzi că rezultatele comisiei pentru preselecția candidatului pentru funcția de procuror general vor fi reevaluate, în contextul în care unii dintre candidați sunt bănuiți de lipsă de integritate.

Foto: captură video

„Eu nu am avut o astfel de posibilitate să finanțez PDM. În această dimineață am adresat la Comisia Electorală Centrală o cerere prin care să-mi confirme sau infirme că eu am finanțat PD. În răspunsul CEC-ului mi s-a comunicat că eu am donat pentru PD doar 20 de mii de lei în anul 2010. Această informație falsă a fost adusă în spațiul public special pentru a mă discredita. Comisa de preselecție, de asemenea, a primit răspunsul de la CEC precum că această informație este falsă”, a declarat pentru UNIMEDIA Alexandr Stoianoglo.

Întrebat cine ar încerca să-l discrediteze, Alexandr Stoianoglo a refuzat să ne dea un nume.

De menționat că ministra Justiției, Olesea Stamate, printr-o postare pe Facebook, a menționat că rezultatele preliminare anunțate de comisia pentru preselectia candidatului pentru funcția de procuror general vor fi reexaminate.

„Merităm un Procuror General integru, profesionist, asupra căruia nu planează absolut nici o suspiciune. Doar asta poate reabilita imaginea instituției și reanima încrederea noastră, a tuturor, în justiție. Lucrările comisiei nu sunt terminate și lista scurtă nu a fost remisă către Consiliul Superior al Procurorilor. După ce au fost cunoscuți candidații din lista scurtă, au continuat să apară informații de care membrii comisiei nu dispuneau la momentul evaluărilor. Se impune o reevaluare, despre rezultatele căreia, totuși, nu vă pot promite nimic”, a scris Stamate.

UNIMEDIA amintește că comisia pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general a ales patru persoane, care vor fi propuși CSP-ul pentru selectarea candidaturii la funcția de procuror general.


Pub