Atac armat de Halloween
Externe 1 noiembrie 2019, 16:02 | 1013

O răfuială între mai mulți tineri înarmați s-a încheiat cu victime în Statele Unite. O fetiță de șapte ani a fost împuşcată în piept în timp ce colinda de Halloween, după ce indivizii au deschis focul în stradă. Detalii - în următorul grupaj de știri.

STATELE UNITE Atacul armat s-a produs pe o stradă aglomerată din orașul Chicago. Presa scrie că doi indivizi și-au scos armele și au început să tragă spre un altul, care însă a reușit să fugă. În schimb, au fost răniți șapte trecători, printre ei și o fetiță de șapte ani, care ieșise la colindat de Halloween, împreună cu tatăl ei. Minora a fost dusă la spital în stare gravă. Poliția a deschis o anchetă și îi caută pe făptași.

SIRIA Gruparea „Stat Islamic” a confirmat moartea liderului Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a sinucis în urma unei operațiuni a forțelor speciale americane, în nord-vestul Siriei. Într-un mesaj audio difuzat pe Telegram, jihadiștii au anunțat că au deja un nou conducător, Abu Ibrahim al-Hashemi. Potrivit Agenției Reuters, acesta este fost membru Al-Qaeda, care în 2014 s-a alăturat „Statului Islamic”. În același material audio, membrii grupării cheamă la răzbunarea morţii lui al-Baghdadi și amenință Statele Unite cu represalii sângeroase.

STATELE UNITE Procedura de destituire a președintelui Donald Trump a început oficial în Camera Reprezentanţilor. Congresmenii au aprobat trecerea în faza audierilor publice, cu 232 de voturi „pentru” și 196 - „împotrivă”. Dacă în urma audierilor, Camera Reprezentanților va considera că probele adunate sunt suficiente, atunci mingea ajunge în Senat, care îl poate judeca pe liderul de la Casa Albă. Donald Trump a denunţat pe Twitter campania pornită împotriva sa și a catalogat-o ca fiind „o vânătoare de vrăjitoare”. Președintele american este acuzat de democrați că a încercat să exercite presiuni asupra Ucrainei, pentru a-l investiga pe rivalul său politic, Joe Biden, şi pe fiul acestuia. 

Opinia ta contează. Comentează!