Centrul de găzduire pentru persoanele fără adăpost este gata să primească 100 de oameni
Social 1 noiembrie 2019, 19:56 | 1689

Centrul destinat oamenilor fara un loc stabil de trai, aflat pe stradela HAltei din Chisinau, s-a redeschis pentru cei care vor sa se adaposteasca aici in perioada rece a anului. Institutia a fost aprovizionata cu tot ce e necesar pentru a acoperi necesitatile a 100 de potentiali beneficiari, sustine administratia. De astazi si pana la sfarsitul lunii martie, persoanele cazate vor fi hranite de trei ori pe zi. Totodata, de ieri a fost pornita incalzirea.

După ce, noaptea trecută, vremea s-a răcit simțitor, mai mulți oameni au venit la centrul de pe stradela HAltei din Chișinău.

Instituția a fost aprovizionată cu toate cele necesare pentru ca 100 de oameni să nu ducă lipsă de nimic, ne-a asigurat conducerea centrului.

Totodată, oamenii cazați vor avea posibilitatea să facă baie cu apă caldă și să-și spele hainele.

În instituție locuiesc permanent 15 oameni, majoritatea dintre ei bolnavi, pentru care centrul a devenit singura casă. Pavel Veverița este originar din raionul Căușeni, dar în ultimii aproximativ 20 de ani s-a aflat în Chișinău. Bărbatul ne-a povestit că a fost polițist de sector, șofer de troleibuz și taxator. La ai săi 70 de ani recent împliniți, este neputincios în fața sorții.

Locuiește în centru din vara acestui an. Nu are unde sta după ce soția i-a decedat, povestește el. Speră totuși că într-o zi fiica și sora, pe care nu le-a văzut de ani buni, îi vor da o mână de ajutor.

Greutățile l-au adus la centru și pe Anatolie Gunea, în vârstă de 64 de ani. El stă în instituție din martie și speră că într-o zi își va revedea copiii.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil va presta servicii de cazare 24 din 24 de ore până la sfârșitul lunii martie. 

Opinia ta contează. Comentează!