Zeci de săteni din Sociteni, raionul Ialoveni, au ieșit la un protest pașnic
Social 1 noiembrie 2019, 20:03 | 3643

Oamenii din satul Sociteni, raionul Ialoveni, au gasit cum sa transmita durerea lor autoritatilor locale si centrale. Nemultumiti de faptul cum este organizat transportul public, satenii au blocat, timp de 15 minute, traseu national. La actiunea de protest au iesit copii, studenti si toti adultii, care au de facut drum in fiecare zi. Problema consta in faptul ca pe linie circula un singur microbuz.

Problema microbuzelor de pe linia Sociteni-Chișinău nu este una nouă. Ea durează mai mult de trei ani.

Anterior, pe ruta Sociteni-Ialoveni circulau 4 microbuze. Acum, doar una. Indignați de situație, oamenii s-au văzut nevoiți să protesteze, în speranța că lucrurile se vor schimba.

VOX: EA RO 15:33 - 15:45 Vrem să ajungem la timp programat la medic. Într-adevăr am avut o programare la medic la ora 12 și am ieșit la șosea. Șoferul m-a văzut și a spus că înapoi nu mă mai ia cu rutiera.

Primarul orașului Ialoveni afirmă că problema transportului public afectează nu doar satul Sociteni, ci și orașul Ialoveni.

Am încercat în repetate rânduri să vorbim cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Transport Auto, însă la telefon nu ne-a răspuns nimeni. Mai mult de 80 la sută din locuitorii satului Sociteni, precum și ai orașului Ialoveni, circulă zilnic spre Chișinău, unde muncesc sau învață. 

Opinia ta contează. Comentează!