Ședința CSM, amânată din lipsă de cvorum
Social 1 noiembrie 2019, 20:26 | 1055

Sedinta de astazi a Consiliului Superior al Magistraturii a fost amanata din lipsa de cvorum. In cadrul acesteia urma sa fie numit un sef interimar al Curtii Supreme de Justitie, după ce Ion Druta a demisionat, fiind cercetat penal pentru imbogatire ilicita. La intrunirea programata nu a venit Ion Postu, care a anuntat in ultima clipa ca pleaca intr-o deplasare.

Membrul CSM Ion Postu nu a fost de găsit pentru A COMENTA SITUAȚIA. El avea telefonul deconectat. După ședință, l-am întrebat pe Dorel Musteață dacă ar putea fi pusă în practică soluția unor juriști și judecători propusă la întâlnirea din 25 octombrie de a organiza Adunarea Generală a Judecătorilor, pentru a discuta toate problemele, care persistă în sistem. Potrivit lui, ușile la CSM sunt deschise, iar la una dintre aceste ședințe a fost prezent un membru al CSM și puteau să-i adreseze întrebări.

Musteață a adăugat că săptămâna aceasta, membrii CSM au întreprins câteva vizite în instanțele de judecată, unde au discutat cu magistrații.

Cât despre desemnarea unui interimar la CSJ, legea prevede ca acesta să fie un adjunct. Musteață ne-a spus că acest detaliu va fi stabilit în camera de deliberare la următoarea ședință a CSM. Acum, interimatul funcției de președinte al Curții Supreme este asigurat de judecătoarea Tatiana Vieru. Ea însă atinge plafonul de vârstă, pe data de 5 noiembrie, și nu mai poate să exercite funcția de judecător. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie