00:54:46 24.04.2024
Stiri

Ministrul Justiției anunță o REEVALUARE a listei scurte pentru funcția de PROCUROR GENERAL. „Totuși, nu vă pot promite nimic”

Politică 01.11.2019 14:46 Vizualizări1864 Autor: Ziarul National
Ministrul Justiției anunță o REEVALUARE a listei scurte pentru funcția de PROCUROR GENERAL. „Totuși, nu vă pot promite nimic” Facebook


Ministrul Justiției, Olesea Stamate, spune că înțelege nemulțumirile legate de concursul pentru funcția de procuror general și afirmă că lista scurtă a candidaților anunțată anterior de Comisia de preselecție nu a fost remisă către Consiliul Superior al Procurorilor și ar putea suferi modificări.

„Înțeleg și accept nemulțumirile legate de rezultatele preliminare anunțate de Comisia pentru preselecția candidatului pentru funcția de procuror general. Totuși, misiunea Comisiei a fost să eliminăm candidați toxici, cu grave probleme de integritate. Nu avem un Igor Popa, nu avem un Harunjen printre candidații care pe moment sunt în lista scurtă. Nu avem oameni clar afiliați regimului oligarhic. Comisia de selectare, compusă nu din politicieni, ci din oameni imparțiali. Din câte am observat, obiecții la acest proces nu au fost. Sunt nemulțumiri față de rezultatul acestor evaluări”, a spus astăzi Stamate.

Citește și: VIDEO // Consilierul lui Dodon EXPLICĂ cine a provocat toată „ZARVA” în jurul concursului pentru funcția de procuror general: „Este din cauza neaccederii în lista scrută a unui candidat”

Ministrul a adăugat că lucrările Comisiei nu sunt terminate și lista scurtă nu a fost remisă către Consiliul Superior al Procurorilor.

„După ce au fost cunoscuți candidații din lista scurtă, au continuat să apară informații de care membrii comisiei nu dispuneau la momentul evaluărilor. Se impune o reevaluare despre rezultatele căreia, totuși, nu vă pot promite nimic. Pentru că în cadrul Comisiei nu sunt oameni care execută indicații, ci am invitat oameni care decid în baza faptelor, opiniile cărora o să fie respectate pe deplin. Niciodată nu este perfect, dar consider că am reușit să asigurăm cel mai transparent și imparțial concurs pentru funcția de procuror general care a fost vreodată în republica noastră. Nu a fost perfect. Dar nici nu am terminat procesul”, a punctat ministra.

CITIȚI și LISTĂ // Numele celor patru candidați la funcția de PROCUROR GENERAL pe care Ministerul Justiției le va propune CSP-ului: Un fost deputat democrat și șeful CRJM

Olesea Stamate recunoaște că membrii comisiei nu au reușit este să verifice amănunțit integritatea candidaților.

„Cum am zis, anumite informații au apărut după ce am prezentat lista scurtă public. Nu ne-am făcut că plouă. Am reinițiat discuțiile, am cercetat și am încercat să verificăm veridicitatea informației, precum și suficiența acesteia pentru a ne modifica decizia comisiei. Nu putem opera cu zvonuri și cu informații nefondate, pentru că informație inexactă poate fi lansată față de oricine. O sa cântărim foarte atent fiecare argument. O să ne mai întrunim o dată și o să analizăm repetat informația care a apărut, precum și cea pe care am putut-o obține între timp pentru a ne reevalua decizia”, a conchis sursa citată.

Citește și: Veaceslav Soltan, candidat la funcția de procuror general: „Am solicitat efectuarea unei cercetări de serviciu, pentru a stabili toate circumstanțele situației descrise și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md