05:58:06 19.04.2024
Stiri

Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, cu 30 de angajați, va cheltui aproape 9 MILIOANE de lei pentru reparația noului sediu din fosta clădire a Procuraturii Generale

Social 01.11.2019 16:19 Vizualizări1961 Autor: Ziarul National
Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, cu 30 de angajați, va cheltui aproape 9 MILIOANE de lei pentru reparația noului sediu din fosta clădire a Procuraturii Generale


Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) a alocat 8 954 085 de lei pentru reparația etajelor 3 și 4 din fosta clădire a Procuraturii Generale de pe str. Bănulescu Bodoni și urmează să se mute în scurt timp în noul sediu.

Cu acești bani vor fi renovate birourile, vor fi reparate reţelele electrice şi tensiune joasă, cele interioare de apă şi canalizare, faţada, dar și sistemele de ventilare şi aer condiţionat.

Serviciul are 30 de unităţi de personal, pe moment fiind suplinite 26.



SPCSB arată într-un comunicat de presă că sediul nou al instituției urmează să găzduiască și misiunea Consilierului de Rang Înalt al Uniunii Europene şi Proiectul Twinning în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor şi finanţării terorismului la nivel naţional, în conformitate cu obligaţiunile asumate în relaţii cu Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova.

Totodată, sediul atribuit va asigura necesităţile stringente ale Serviciului în calitate de autoritate responsabilă de coordonarea activităţilor de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului la nivel naţional, inclusiv în contextul cooperării internaţionale şi angajamentelor asumate faţă de partenerii externi.

Ziarul NAȚIONAL a scris, pe 31 octombrie, despre faptul că fostul sediul al Procuraturii Generale a intrat în reparații. La primele două etaje ale clădirii se vor muta, până la finele acestui an, angajații Autorității Naționale de Integritate (ANI).

ANI a alocat pentru reparația acestor spații suma de peste 7,2 milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md