21:57:14 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Alegerile ANTICIPATE sunt inevitabile? Igor Dodon: „Dacă Maia Sandu face alianță cu un corupt, de ce nu ar face și cu Plahotniuc? Sunt multe întrebări. Alegeri anticipate? Totul se poate întâmpla”

Politică 01.11.2019 18:45 Vizualizări7866 Autor: Ziarul National
VIDEO // Alegerile ANTICIPATE sunt inevitabile? Igor Dodon: „Dacă Maia Sandu face alianță cu un corupt, de ce nu ar face și cu Plahotniuc? Sunt multe întrebări. Alegeri anticipate? Totul se poate întâmpla” captură


Președintele Igor Dodon spune că nu vrea alegeri anticipate și își dorește că această majoritate să dureze cât mai mult, însă tot ce se întâmplă în ultimele zile, inclusiv apariția Maiei Sandu lângă Dorin Chirtoacă, poate duce la alegeri anticipate. Declarația a fost făcută în această seară, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Vedem că Maia Sandu și-a ales un nou partener, în persoana lui Ghimpu și Chirtoacă. Totul se poate întâmpla, inclusiv alegeri anticipate. Noi am făcut tot posibilul să păstrăm această majoritate. Ei acum spun că regretă că au făcut coaliție cu PSRM și mai că noi nu ne-am rugat de ei. Noi ne dorim ca această coaliție să dureze, e o șansă pentru R. Moldova”, a declarat Dodon.

Oficialul a precizat că unii parteneri de coaliție „au obosit” și e necesar de luat o decizie: „Poate unii parteneri au obosit, nu sunt pregătiți moral și trebuie să luăm o decizie. Să știți că nu noi clătinăm scaunul Maiei Sandu. Să se lămurească între ei. Cineva nu e mulțumit că cineva e prim-ministru, că cineva este în creștere și cineva nu”.

Întrebat dacă printre cei „obosiți” și „nepregătiți” este și Maia Sandu, mai ales după apariția alături de Chirtoacă, președintele Dodon a spus: „Văd că și-a găsit alt partener. Socialiștii îi pot spune că are un nou partener și de ce mai aveți nevoie de voturile noastre. Vă mai spun că oamenii m-au contactat astăzi și erau foarte nemulțumiți. Mi-au spus că, dacă face coaliție cu coruptul Chirtoacă, care are dosare penale, de ce nu ar face pe viitor coaliție cu Plahotniuc? Nu va merge așa, se poate ajunge la anticipate”, a repetat Dodon.

Sursa citată a mai adăugat că poate fi reformatată majoritatea parlamentară, dar nu a oferit detalii despre asta. „Totul veți afla săptămâna viitoare, după ședința Consiliului Republican al PSRM. Sunt întrebări serioase pe care trebuie să le clarificăm”, a conchis Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md