Linkuri accesibilitate

Preşedintele Igor Dodon își critică partenerii pro-europeni pentru că ar fi încălcat acordul de neagresiune semnat înainte de locale (VIDEO)


Igor Dodon: „Guvernul actual preia practicile lui Plahotniuc - dacă nu i-a plăcut candidatul care a câștigat concursul, anulează concursul”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:56:03 0:00

Igor Dodon: „Guvernul actual preia practicile lui Plahotniuc - dacă nu i-a plăcut candidatul care a câștigat concursul, anulează concursul”

Cu două zile înainte de turul doi al alegerilor locale, preşedintele Igor Dodon a supus unei critici dure partenerii pro-europeni ai socialiştilor din coaliţia de guvernare pentru ceea ce a numit „nerespectarea” acordului de neagresiune semnat în coaliţia majoritară înainte de scrutin.

Într-un interviu la Europa Liberă, preşedintele Dodon a făcut aluzii la o posibilă rupere a coaliţiei după consumarea votului, acuzându-l pe candidatul Blocului ACUM la primăria Chişinău, Andrei Năstase, de atacuri la adresa candidatului socialist la aceiaşi funcţie, Ion Ceban, iar pe prim-ministra Maia Sandu că „s-a aliat” cu liberalii împotriva socialiştilor.

Într-un spot publicitar de astăzi în sprijinul lui Năstase, Maia Sandu a ieşit însoţită de liberalul Dorin Chirtoacă.

„Am avut un acord. Vedem că unii trec limita care nu se permite. Acum suntem în campanie, dar vor trece alegerile şi va trebui să tragem linia: mai putem merge împreună sau nu”, a declarat Igor Dodon.

În acelaşi interviu, Igor Dodon a criticat Guvernul Maiei Sandu pentru „contestarea” propriului concurs organizat de Ministerul Justiţiei pentru preselecţia procurorului general.

„Daţi peste cap toate principiile de democraţie pe care le promovaţi. Voi i-aţi ales pe aceşti patru, iar acum nu vă place că nu a trecut cineva care aţi avut interes să treacă”, a explicat el.

„Sunt patru candidaţi care au trecut preselecţia într-o comisie unde majoritatea a fost propusă de Guvern. Să transmită aceste candidaturi la consiliul procurorilor care să-mi propună o candidatură şi eu mă voi expune”, a mai adăugat el.

XS
SM
MD
LG