Elon Musk se teme de Porsche Taycan? Tesla îi adaugă lui Model S încă 50 de CP printr-un update

Compania Tesla a lansat o altă actualizare de software pentru Model S, iar drept urmare puterea versiunii celei mai performante cu motorizare botezată Raven, actualizată mai devreme în acest an, urmează a fi mărită cu 50 de cai putere.

Coincidenţă sau nu, dar update-ul vine la doar câteva ore după ce colegii de la Top Gear au realizat un comparativ dintre electromobilul american şi noul Porsche Taycan Turbo S, iar ultimul a reuşit să-l învingă pe o distanţă de 402 metri.

Potrivit lui Elon Musk, care a făcut anunţul pe Twitter, acest lucru va permite ca Model S P100D să poată bate noul Porsche Taycan Turbo S în cursa pe o distanţă de un sfert de milă. De asemenea va putea accelera şi mai rapid decât timpul oficial declarat de 2.4 secunde pentru 0-97 de km/h.

Drag Race Times analysis is correct. Also, there’s a software upgrade for Model S coming out that increases peak power by 50HP, so Model S should beat Porsche Taycan Turbo S by a wider margin in 0 to 60 & 1/4 mile races.

— Elon Musk (@elonmusk) October 31, 2019

Chiar şi aşa, fondatorul comunităţii DragTimes, Brooks Weisblat, pune la îndoială rezultatele întrecerii şi spune că cei de la Top Gear au favorizat intenţionat noul Taycan Turbo S. Acesta afirmă că în urma analizelor imaginilor, timpii rezultaţi de Tesla Model S Performance sunt exact aceeaşi cu cei arătaţi în urma unei curse pe linie dreaptă cu un Mercedes-AMG E 63 S.

De asemenea, în imagini nu se observă că electromobilul Tesla ar fi pornit cu sistemul Launch Control activat, în timp ce doar în cazul electromobilului Porsche se arată asta, din nou punând sub suspiciune faptul că Taycan a fost mai rapid.

Vezi primul drag race dintre cele două maşini: (video) Noul Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S P100D – testul elanului şi drag race

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/