/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Dodon, despre coaliția ACUM - PSRM: Luna de miere s-a încheiat, săptămâna viitoare vom pune în discuție anumite subiecte

missing
01 noiembrie 2019, ora 19:30

Luna de miere s-a încheiat și a început viața cotidiană, spune șeful statului Igor Dodon despre coaliția dintre ACUM și PSRM. Dodon zice că cele trei componente ale majorității parlamentare de mult nu s-au mai întâlnit în ședințe comune și crede că săptămâna viitoare, după turul doi al alegerilor locale, socialiștii vor înainta anumite întrebări spre discuție.

„Au fost ocupați cu campania electorală, ultima întâlnire a fost cu vreo două săptămâni înainte de turul I. Acum nu avem un plan de acțiuni convenit în comun (…). Sunt multe întrebări în privința acestei coaliții”, a spus președintele la emisiunea „Piatnitsa” cu Anatolie Golea de la RTR Moldova.

Dodon se arată nemulțumit în mod special de faptul că cei din ACUM nu au respectat așa-zisul pact de neagresiune în campania electorală, că partenerii socialiștilor pe care el îi numește „componentă minoritară” a coaliției nu le susțin proiectele lor sociale și că cei din ACUM, deși au ocupat practic toate fotoliile din Guvern, „nu fac față”.

„Sau ne susțineți proiectele, sau de ce mai stăm în această coaliție?”, a declarat șeful statului.

Anterior, în prima perioadă de când a fost creată majoritatea parlamentară dintre ACUM și PSRM, Igor Dodon spune că cele trei componente ale majorității: PAS, Platforma Da și PSRM se întâlneau uneori chiar de câteva ori pe săptămână pentru a-și coordona acțiunile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram