‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn nou laborator de panificație a fost inaugurat la Universitatea Tehnică din Moldova

Un nou laborator de panificație a fost inaugurat la Universitatea Tehnică din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Facultatea Tehnologia Alimentelor, UTM, a inaugurat un nou laborator de panificație. Semnarea acordului și stabilirea unei colaborări de durată cu partenerii, Asociația Moldova Activă și compania Green Projects SRL, a avut loc în cadrul Departamentului Tehnologia Produselor Alimentare.

Cu ocazia inaugurării noului laborator de panificație, studenții au beneficiat și de un master-class de preparare a pizzei de Italia, oferit de către bucătarul italian Giovanni MELLI, în prezența ambasadoarei Italiei la Chișinău, Valeria BIAGIOTTI. Excelența Sa a subliniat cu această ocazie că articolele de patiserie ocupă un loc aparte în arta culinară de la noi, tocmai de aceea consideră de bun augur deschiderea laboratorului, care va contribui la pregătirea temeinică a viitorilor patiseri.

Rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, a subliniat că, de acum încolo, calitatea cursurilor se va îmbunătăți:

„Astăzi asistăm la un important gest de consolidare a bazei tehnico-materiale a acestei facultăți. Această donație substanțială de echipamente performante pentru panificație-patiserie ne va permite, în primul rând, să îmbunătățim calitatea cursurilor oferite studenților”.

Inaugurarea laboratorului le oferă studenților posibilitatea de a exersa în prepararea diferitelor articole de panificație, ceea ce până acum învățau mai mult teoretic.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›