/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Clipe de coșmar într-un bloc din capitală unde a fost un incendiu. Oamenii au sărit pe fereastră

31 octombrie 2019, ora 22:44

Noapte de coșmar pentru locatarii unui bloc din capitală, în care a izbucnit un incendiu. Oamenii au rămași captivi în apartamente pentru că flăcările puseseră stăpânire pe scări și înaintau cu repeziciune în sus. În încercarea de a evada de infern, unii locatari au sărit peste geamurile din locuințe. Trei oameni au ajuns la spital, unul dintre care are arsuri pe 60 la sută din corp. Incendiul ar fi fost provocat intenționat, susține Poliția. Focul ar fi fost provocat de un bărbat care a incendiat cărucioarele aflate în hol.

Prin geam a fost scos și nepotul domnului Nicolae, un bebeluș de nici un an. Exact ca în filmele de acțiune, oamenii s-au mobilizat la maximum și au reușit, toți împreună, să-l salveze. Copilul a fost pus într-un cărucior și dat jos cu ajutorul unei funii. Chiar și așa, a inhalat destul de mult fum, iar azi bunicul său îl ducea la spital.

A fost scos peste geam afară. Căruciorul lui, cu funia am legat de calorifer și i-am dat drumul. L-au prins doamnele pe acoperiș și s-a coborât jos.

Și soția bărbatului a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce i-a crescut, brusc, tensiunea arterială.

Am cerut măcar valeriană pentru a o calma pentru că era în stare de panică foarte mare, la care doamna din salvare mi-a zis: ne scuzați, dar nu avem niciun medicament, doar „Captopril”. Am fost chemați pentru a prelua o persoană. Căutați salvările care mai sunt.

De partea cealaltă, serviciul de asistență medicală urgentă susține că ajutorul medical a fost acordat în volum deplin. În total, în urma incendiului de noaptea trecută, au fost evacuate 70 de persoane, iar trei au fost internate. Este vorba despre un bărbat care a ajuns la reanimare cu șoc toxic și arsuri grave pe 60 la sută din suprafața corpului și alți doi oameni, care însă s-au ales cu arsuri minore. Locatarii spun că nu vor uita degrabă de coșmarul prin care le-a fost dat să treacă.

M-am trezit noaptea la ora 02:00 în strigăte, spaimă, țipete. Am deschis ușa și am văzut că e fum gros și nu am putut să ies că am copil mic. Chiar și au sărit din geamul de la etajul trei, partea cealaltă.

 Am încleiat cu bandă adezivă ca să nu intre fumul, pentru că a fost groaznic. –Ați atârnat și un cearșaf aici. –Da și l-am udat.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit după ce o persoană a dat foc la zece cărucioare din holul clădirii. Acum două zile, un alt cărucior a fost distrus prin ardere.

STELA, LOCATARĂ

Ușa s-a aprins și se vedea chiar și focul dinăuntru. –A stat aici căruciorul? – Da, se vede. Noi credem că e din clădire, dar cine anume nu știm. Au stat băieții afară și nu au văzut pe nimeni să iasă.

Au ars toate cărucioarele care erau aici jos. –Ar fi putut cineva în mod special să le dea foc? –Noi credem că da. Eu de 20 de ani locuiesc aici și nu a mai fost niciodată.

Potrivit poliției capitalei, pe cazul dat a fost inițiat un proces penal. Suspectul, un bărbat de 60 de ani, locuiește tot în acest bloc.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram