image
Sursa foto: Getty Images

Juventus şi Manchester United se bat pentru golgeterul UEFA Champions League

Erling Braut Haaland este noul copil minune din fotbalul european. Atacantul de 19 ani de la Salzburg este golgeterul UEFA Champions League cu 6 goluri în primele 3 meciuri din grupa E, unde austriecii au adversari precum Napoli sau campioana en-titre, Liverpool, echipe împotriva cărora Haaland a marcat.

De aceea, toate cluburile mari din Europa sunt gata să-l transfere, dar norvegianul a redus lista de preferinţe la doar două echipe, Manchester United şi Juventus. Real Madrid era şi ea interesată, dar Haaland nu ar dori să aibă soarta lui Martin Odegaard şi să fie împrumutat din cauza concurenţei din lotul spaniolilor.

Campioana Italiei este în pole position deoarece agentul jucătorului este Mino Raiola, agentul care a făcut mereu afaceri profitabile cu torinezii. 50 de milioane de euro este dispusă să achite Juventus pentru Haaland, iar pentru a-l convinge United este gata să pluseze. De asemenea, Ole Gunnar Solskjaer va încerca să apeleze şi la faptul că sunt compatrioţi, mai ales că l-a avut sub comanda sa pentru un sezon la Molde.

Deocamdată, Haaland îl are ca model pe Cristiano Ronaldo - a recunoscut că i-a copiat deja dieta, dar şi modul de pregătire.

Erling Haaland este fiul fostului mijlocaş al lui Manchester City, Alf-Inge Haaland, şi s-a născut la Leeds - a ajuns la Salzburg pentru doar 5 milioane de euro anul trecut. Haaland este unul din cei mai prolofici atacanţi de pe continent, cu 21 de goluri în 14 meciuri şi este inclus pe lista celor 20 de candidaţi la Golden Boy Award.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: