Oficial! Concernele auto PSA şi FCA vor forma al patrulea cel mai mare producător auto din lume

Consiliul de supraveghere al Peugeot SA și Consiliul de administrație al FCA au convenit în unanimitate să lucreze pentru a-şi uni forțele în vederea construirii unui lider mondial pentru o nouă eră în mobilitatea durabilă.

Discuțiile purtate în ultimele ore au deschis calea către crearea unui nou gigant auto la scară globală, iar acţiunile îi vor fi deţinute în mod egal – 50/50.

Foto: motor1.com

Într-un mediu aflat în schimbare rapidă, cu noi provocări în ceea ce privește mobilitatea conectată, electrificată, partajată și autonomă, entitatea combinată își va folosi amprenta și ecosistemul global puternic de cercetare și dezvoltare pentru a încuraja inovația și pentru a răspunde acestor provocări cu viteză și eficiență de capital.

Rezultatul va fi, conform planurilor, crearea celui de-al patrulea OEM la nivel mondial în ceea ce privește vânzările anuale de vehicule (în jur de 8.7 milioane de unităţi), cu venituri combinate de aproape 170 miliarde de euro și un profit operațional de peste 11 miliarde. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub