Compania condusă de Valentin Eșanu a devenit membră a Asociației Businessului European

Valentin Eşanu este cunoscut mai mult ca fost deţinut politic şi lider al Asociaţiei deţinuţilor politici HELP, dar, totodată, el este şi om de afaceri, conducând o companie ce activează pe piaţa metalelor feroase şi neferoase. Recent, această companie a devenit membră a Asociației Businessului European, care este sub egida Delegației UE la Chișinău și care reprezintă interesele companiilor europene în Moldova și a companiilor moldovenești ce exportă în UE.

Foto: Valentin Eșanu

Asociația are scopul să susțină businessul prin îmbunătățirea cadrului legal al RM, ajustându-l la practicile și standardele cadrului legal european. Astfel, se urmăreşte scopul îmbunătățirii climatul de afaceri în RM.

Valentin Eşanu ne-a declarat că, compania pe care o conduce a devenit membră a EBA pentru că Asociaţia se implică şi în vederea îmbunătățirii cadrului legal ce ține de demonopolizarea unor sectoare, cum ar și cel al exportului deșeurilor de metale feroase și neferoase, precum și a altor sectoare.

„Împreună încercăm să participăm pe platformele de discuții ale Ministerului Economiei, ale Consiliului Economic de pe lângă Prim-Ministru. Avem posibilitatea de a discuta cu oficiali europeni, care monitorizează implementarea Acordului de Asociere în termeni practici, și să contribuim, cu propuneri concrete, la îmbunătățirea climatului de afaceri, ca toți agenții economici să se dezvolte în baza unor reguli egale, în condiții egale și în baza unei legislații transparente”, ne-a mai declarat Valentin Eşanu.


// console.log('no ads situation')