(video) Peste 70 de persoane au murit într-un tren care a luat foc din mers, în Pakistan

Un tren care se deplasa pe ruta Karachi - Rawalpindi a luat foc din mers, luând viața a cel puțin 70 de oameni și rănind alții 40. Cei mai mulți dintre pasageri au murit în timp ce săreau din trenul aflat în mișcare, potrivit ministrului căilor ferate, citat de The Guardian.

Foto: AFP

Potrivit poliției, incendiul a pornit de la o plită cu gaz, folosită de pasageri pentru a găti și care a explodat. Trei vagoane au fost cuprinse de flăcări, în timp ce trenul se deplasa în sudul provinciei Punjab.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a afla cum a ajuns butelia respectivă în tren, în ciuda interdicţiilor.

„Două sobe de gătit au explodat. Ei găteau și aveau ulei, care a ajutat la propagarea incendiului”, a spus Sheikh Rashid Ahmed, Ministrul Transporturilor.

Totodată, pasagerii consideră că incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit și că nimeni din personalul din tren nu a mișcat un deget pentru a remedia situația. De asemenea, ei susțin că în tren nu era niciun stingător iar frâna de urgență era nefuncțională, relatează Developing Pakistan.

Potrivit unui reprezentant al echipelor de salvare, Baqir Hussain, „numărul victimelor ar putea creşte, pentru că mai sunt pasageri blocaţi în vagoane”.


Pub