Reacția USMF „Nicolae Testemițanu” privind suspectarea unor studenți străini în trafic de droguri

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” anunță că s-a autosesizat și conlucrează cu organele de anchetă privind implicarea unor studenți străini din cadrul instituției în trafic de droguri.

Foto: morfopatologie.usmf.md

„Operațiunea este în plină desfășurare și Universitatea nu poate oferi mai multe detalii decât cele relatate de responsabilii Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, pentru a asigura secretul anchetei. Menționăm că USMF condamnă orice comportament ce contravine normelor morale și legale”, se arată într-un comunicat emis de USMF.

Totodată, USMF menționează că dacă vinovăția studenților din cadrul instituției va fi demonstrată, aceștia riscă să fie exmatriculați și să răspundă conform legislației în vigoare pentru acțiunile săvărșite.

UNIMEDIA amintește că în această dimineață au avut loc percheziții la mai multe adrese în capitală, într-o schemă de trafic cu droguri. În acest caz sunt implicați mai mulți studenți de origine străină. Informația fost confirmată pentru UNIMEDIA de ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu.

Pe acest caz, PCCOCS a anunțat o conferință de presă, la ora 14:00, pentru a oferi mai multe detalii.


Pub