Poliția belgiană a descoperit 12 migranți, toți vii, într-un camion frigorific

Poliția belgiană a descoperit miercuri, 30 octombrie, 12 migranți, toți vii, într-un camion frigorific aflat într-o parcare de pe o autostradă din nordul Belgiei, după ce șoferul a alertat autoritățile, relatează Reuters, citând un purtător de cuvânt al poliției federale.

Foto: Press Association

Șoferul, care transporta fructe și legume, a sunat la poliție raportând că a găsit în camionul său 12 bărbați adulți - 11 sirieni și unul de origine sudaneză, în dimineața zilei de miercuri după oprire pentru noapte. Poliția i-a transportat pe toți la Oficiul Migrație din orașul Anvers. Toți erau în stare de sănătate bună, a spus poliția.

O purtătoare de cuvânt a poliției federale a declarat că procuratura din Anvers a deschis o anchetă în acest caz, care urmează să stabilească ruta planificată a camionului, modul în care au ajuns migranții la bord și dacă aceștia încercau să ajungă în Marea Britanie.

Ziarul belgian De Morgen a scris că în acest caz, șoferul camionului și colegul său sunt polonezi și au sunat la poliție după ce au observat, în dimineața zilei de miercuri, faptul că sigiliul de pe remorcă a fost deteriorat.

UNIMEDIA amintește că săptămâna trecută, poliția din Marea Britanie a descoperit 39 de migranți morți într-un camion frigorific într-o parcare din Essex. Camionul a traversat granița belgiană prin portul belgian Zeebrugge.

Deseori, migranții aleg camioane frigorifice pentru a trece granițele, deoarece construcția lor face mai dificilă detectarea conținutului de către câini și scanerele de temperatură din punctele de control.


Pub