(video) Gura-Galbenei: Un preot și un fost edil luptă în turul II al alegerilor locale pentru șefia Primăriei. Localnicii s-au împărțit în două tabere

În localitatea Gura-Galbenei din raionul Cimișlia, în turul II al alegerilor locale va duela candidatul din partea Blocului ACUM, Constantin Munteanu, care este și preotul ce slujește la biserica din sat și reprezentantul PPEM, Victor Stînă, fost primar al localității.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, un localnic din Gura-Galbenei ne-a comunicat că sătenii s-au împărțit în două tabere, după primul tur al alegerilor. Unii se declară susținători ai preotului-paroh din localitate, iar alții sunt de partea fostului primar și se arată indignați de implicarea preotului în politică.

Înainte de alegerile din 20 octombrie, mai mulți tineri au realizat un video prin care au încercat să demonstreze realizările fostului primar.

Ulterior, după desfășurarea primului tur de alegeri, câteva persoane, care îl susțin pe preot, au venit cu un video răspuns, unde au redat problemele cu care se confruntă sătenii.

Cu această ocazie, susținătorii fostului primar, au realizat și un flashmob în centrul localității, în semn de protest față de implicarea religiei în politică. Iar în acest sens au făcut un apel către Mitropolia Chișinăului și întregii Moldove.

Deocamdată, Mitropolia nu a reacționat.

Potrivit datelor CEC, în primul tur al alegerilor locale generale din 20 octombrie curent, candidatul Blocului ACUM, Constantin Munteanu, a obținut 49,35%, iar candiatul PPEM, Victor Stînă a reușit să acumuleze 44,55%.

CEC / Sursa:cec.md


Pub