18:39:25 20.04.2024
Stiri

FOTO // Reparații IMPORTANTE la fostul sediu al Procuraturii Generale de pe str. Bănulescu-Bodoni: Locatarii ar putea să se mute în CASĂ NOUĂ până la sfârșitul acestui an

Social 31.10.2019 14:42 Vizualizări3171 Autor: Ziarul National
FOTO // Reparații IMPORTANTE la fostul sediu al Procuraturii Generale de pe str. Bănulescu-Bodoni: Locatarii ar putea să se mute în CASĂ NOUĂ până la sfârșitul acestui an


Fostul sediu al Procuraturii Generale de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, nr. 26, a intrat în reparații. Zilnic, câteva zeci de muncitori renovează clădirea, inclusiv fațada, au schimbat în totalitate geamurile și modernizează rețelele din interior.

În scurt timp, în clădirea lăsată de procurori în decembrie 2018, care s-au mutat pe bd. Ștefan cel Mare din Chișinău, urmează să se instaleze noii locatari – angajații Autorității Naționale de Integritate (ANI) și cei ai Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (SPCSB).

Autoritatea Națională de Integritate va ocupa etajele 1 și 2 ale imobilului, precum şi construcţiile aferente amplasate la sol, iar Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor - etajele 3 și 4, după ce clădirea a fost transmisă acestor instituții, cu titlu gratuit, printr-o decizie de Guvern.

Lilian Chișca, vicepreședintele ANI, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că instituția pe care o reprezintă și-a asumat cheltuielile pentru reparația primelor două etaje. Valoarea contractului se ridică la peste 7,2 milioane de lei.

Lucrările de construcție ar urma să fie gata până la finele acestui an, când instituția planifică să se mute la casă nouă.

În prezent, ANI are 41 de angajați, dar instituția speră să completeze toate posturile vacante și să ajungă la 76.

„Planificăm să ne mutăm până la sfârșitul anului, dacă reușim. Spațiul nu este atât de mare. Acolo cu greu încap doi angajați într-un birou. Lucrările de renovare erau foarte necesare, fiindcă această clădire nu a mai fost reparată niciodată din anul 1974, de când a fost dată în exploatare”, a declarat Lilian Chișca.

CITIȚI și Sediu de milioane // Casa cu GHINION a procurorilor

Instituția ar putea cheltui bani suplimentari pentru mobila din noile birouri.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md