A început procedura de destituire a lui Donald Trump

by D M
Distribuiti mai departe...

Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite a dat primul vot important, joi, pentru procedura de destituire a președintelui Donald Trump. Congresmenii au aprobat trecerea în faza audierilor publice, cu 232 de voturi pentru și 196 împotrivă.

 Donald Trump a reacționat, ca de obicei, mai întâi pe Twitter, unde susține că are de-a face cu cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria Statelor Unite!

Practic, Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a aprobat, joi, în mod formal, investigaţia care ar putea conduce la iniţierea procedurii pentru demiterea preşedintelui Donald Trump, potrivit MEDIAFAX.
Moţiunea care prevede desfăşurarea audierilor în comisii parlamentare – în cadrul anchetei ce ar putea avea drept rezultat iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump – a fost adoptată în plenul Camerei Reprezentanţilor, cu un raport de voturi de 232 pentru la 196 împotrivă.

Rezoluţia adoptată prevede „continuarea de către comisiile de profil a investigaţiilor aflate în curs pentru a se stabili dacă există dovezi suficiente pentru o decizie a Camerei Reprezentanţilor de a exercita puterea constituţională de iniţiere a procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump”.

Adică, după ce vor considera că au destule mărturii, inițiatorii pot supune la vot un raport și dacă trece și acesta de Camera Reprezentanților, mingea ajunge în Senat, care îl poate judeca pe liderul de la Casa Albă.
Inițiatorii acestui demers ieșit din comun sunt membrii Partidului Democrat. Ei susțin că președintele Donald Trump a încălcat legea, prin presiuni la adresa Ucrainei. Este vorba de convorbirea telefonică dintre Donald Trump și președintele Ucrainei, în care liderul american i-ar fi cerut omologului său anchetarea fiului lui Joe Biden, fost vicepreședinte american și posibil contracandidat al lui Trump la alegerile de anul viitor. 
Înaintea acestui vot formal din plen, comisii parlamentare ale Camerei Reprezentanţilor – aflată sub controlul opoziţiei democrate – lansaseră deja o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joe Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.
Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

digi24.ro

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.