Mercedes-Benz recheamă în service primul său electromobil proaspăt lansat, dar şi alte patru modele

Concernul german Daimler a rechemat în service puțin peste 1.400 de maşini marca Mercedes-Benz din Germania. Potrivit purtătorului de cuvânt al producătorului, o problemă este în cele patru piulițe de blocare şi menţinere a dispozitivului airbag în volan.

“În cazul unui accident care ar duce la declanşarea pernei de aer, dispozitivul ar putea ieşi cu totul din baza sa. În consecință efectul de retenție nu mai poate fi garantat”, se explică în mesajul valabil la nivel internaţional pentru peste 15.600 de automobile.

Conform informațiilor, ședința de atelier planificată pentru examinare și, dacă este necesar, înlocuirea airbag-ului șoferului, va dura aproximativ jumătate de oră.

Măsura cu codul de acțiune internă “9192105” este planificată pentru vehicule produse din mai 2018 până în septembrie 2019. Mai exact, este vorba despre modele GLC (caroserie X253), A-Class (BR 177), B-Class (BR 247), CLA (BR 118) și, de asemenea, noul EQC (BR N293).

Dar pentru primul model electric al germanilor există și un recall separat. Este vorba despre șuruburile diferențialului de pe puntea față. Potrivit informaţiilor, acestea nu respectă specificațiile de durabilitate. În cazul în care șuruburile se rup, transmisia de putere pe puntea față ar putea fi întreruptă.

În plus, fragmente de șurub ar putea duce la blocarea angrenajului diferențialului și, astfel, a roților din față. Mai mult, în cazul în care din cauza acestora ar putea fi deteriorată carcasa cutiei de viteze, într-un final s-ar putea ajunge ca maşina să înceapă să piardă ulei pe drum.

În acest caz se anunţă o durată mai mare de şedere în service şi asta din cauza necesităţii înlocuirii întregului tren de rulare electric de pe puntea din faţă! Volumul de lucru ar putea dura aproximativ opt ore. Din cele aproape 1.700 de exemplare afectate (571 dintre ele în Germania), lansate între lunile februarie-octombrie 2019, nu toate au fost încă livrate.

Vezi şi: (video) Mercedes-Benz a început să-şi producă primul electromobil de serie! Iată cât costă în Germania

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/