/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CEDO continuă să examineze dosarul legat de anularea rezultatelor alegerilor de la Chișinău. Năstase: Am primit azi o scrisoare

31 octombrie 2019, ora 20:30

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) continuă să examineze dosarul legat de anularea alegerilor în Chișinău, deși recent Curtea de Apel a emis o decizie de validare a mandatului lui andrei Năstase, câștigat la alegerile locale noi de anul trecut. Anunțul a fost făcut de Năstase, care acum candidează la funcția de primar al capitalei, în cadrul dezbaterilor „Alege liber” de la TV8. 

„Am primit astăzi o scrisoare de la CEDO, am crezut că nedreptatea care mi-a fost făcută s-a încheiat cu decizia Curții de Apel, dar CEDO îmi spune că dosarul continuă pe rolul Curții. Regimul de atunci va răspunde, vor plăti factura pe care o va impune CEDO, eu nu voi lua niciun bănuț”, a declarat Năstase.

Mandatul de primar al capitalei, câștigat de Andrei Năstase la alegerile locale repetate din vara anului 2018, a fost validat de Curtea de Apel Chișinău pe 8 octombrie 2019. Decizia a fost luată în urma unei contestații la hotărârea de anul trecut, din data de 19 iunie 2018, emisă de Judecătoria Chișinău, prin care rezultatele alegerilor au fost declarate nule. Contestația a fost depusă de Andrei Năstase, Partidul Platforma DA, Partidul Socialiștilor și Consiliul Electoral Chișinău nr.1.

Urmăriți mai jos dezbaterile electorale de la TV8:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram