‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNumărul inspectorilor Subdiviziunii Teritoriale ANSA Hâncești ar putea fi majorat

Numărul inspectorilor Subdiviziunii Teritoriale ANSA Hâncești ar putea fi majorat

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Directorul general adjunct al Agenției pentru Siguranța Aimentelor a avut o întrevedere cu reprezentanții mediului de afaceri, în temei exportatori de fructe și legume din raionul Ialoveni.

Întrevederea a fost organizată în contextul în care mai mulți agenți economici din raionul Ialoveni au comunicat că Subdiviziunea Teritorială Hâncesti a ANSA, în persoana șefului Dumitru Cojocaru, nu satisface necesitățile agenților economici, totodată sunt umiliți inclusiv și angajații din raionul Ialoveni. Despre aceasta a menționat deputatul Petru Frunze într-o postare și a anunțat că va fi organizat un control privind activitatea subdiviziunei.

Printre propunerile formulate și expuse de către businessmani, sunt cele ce țin de necesitatea optimizării activității inspectorilor din teritoriu, care eliberează certificate de inofensivitate și fitosanitare.

„Perioada de toamnă se caracterizează prin creșterea volumelor de export a produselor agricole, a comunicat Iurie Bivol, producător și exportator de fructe și struguri din Costești. Colaboratorii ANSA din teritoriu, pur și simplu nu reușesc să inspecteze în termeni marfa supusă exportului și din această cauză procesul devine unul anevoios și cu o durată mai mare în timp”.

Ela Malai a menționat în discuție, că propunerile exportatorilor vor fi studiate operativ, pentru a fi luate măsurile de urgentare a eliberării documentelor solicitate. În acest sens, completarea numărului de inspectori ar fi soluția cea mai potrivită, care ar reduce din timpul rezervat inspecțiilor și ar facilita procesul de export a produselor agricole.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›