09:45:54 25.04.2024
Stiri

Fiul așa-zisului ministru de interne de la Tiraspol, arestat la Atena, nu a ajuns încă în R. Moldova. Ce fac autoritățile de la Chișinău

Politică 23.08.2015 19:02 Vizualizări2072 Autor: Ziarul National
Fiul așa-zisului ministru de interne de la Tiraspol, arestat la Atena, nu a ajuns încă în R. Moldova. Ce fac autoritățile de la Chișinău
Maxim Kuzmiciov


Maxim Kuzmiciov, fiul așa-zisului ministru de interne de la Tiraspol, arestat la finele lunii pe aeroportul din Atena, Grecia, în timp ce pleca la odihnă, nu a fost încă extrădat în R. Moldova.

Numele lui Kuzmiciov figura în baza de date a Interpol, după ce Procuratura Generală de la Chișinău a pornit un dosar penal pe numele acestuia.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov, nu știe dacă materialele cauzei au fost trimise oficial Procuraturii din Atena, dar afirmă că, după ce vor fi trimise, va fi demarată procedura de extrădare a lui Kuzmiciov în R. Moldova.

„Nu vrem să negăm prezumția nevinovăției, dar acolo e vorba de un caz penal grav și faptele trebuie cercetate”, a declarat Osipov jurnaliștilor.

Potrivit oficialului, autoritățile R. Moldova se vor consulta inclusiv cu experți ai Consiliului Europei pentru a vedea ce arată practica altor conflicte înghețate în asemenea cazuri.

Maxim Kuzmiciov, care deține funcția de șef al direcției de combatere a corupției din cadrul ministerului condus de tatăl său, este cercetat de Procuratura Generală pentru șantaj în proporții deosebit de mari și că ar face parte dintr-un grup criminal organizat. Numele acestuia figurează în dosarul Vitalie Beșleagă, consilier local din Varnița și proprietarul fabricii de apă minerală „Varnița”, care a fost arestat în noiembrie 2013 de către așa-zisa administrație de la Tiraspol.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md