(video) Ministerul Justiției a publicat înregistrările cu proba interviu a candidaților pentru funcția de procuror general

Ministerul Justiției a publicat azi înregistrările video cu interviurile celor 16 candidați la funcția de procuror general, care s-au prezentat în fața comisiei speciale, timp de două zile, în cadrul concursului pentru șefia PG.

Foto: facebook.com/ministeruljustitieimd

Pentru a oferi transparență în procesul de selectare a candidaturilor ce urmează a fi înaintate CSP, Ministerul Justiției a făcut publice înregistrările video ale celor 16 candidați care au fost admiși la proba interviului.

Înregistrarea video a candidaților intervievați pe 28 octombrie poate fi vizionată mai jos.

Înregistrarea video a candidaților intervievați pe 29 octombrie poate fi vizionată mai jos.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul a votat în a doua lectură proiectul de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a procurorului general. Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția unui singur candidat de către Consiliul Superior al Procurorilor, care ulterior îl va propune spre numire președintelui țării..

La sfârșitul lunii septembrie, Ministerul Justiției a inițiat preselecția candidaților la funcția de procuror general. Toți doritorii de a se înscrie în cursa pentru șefia Procuraturii Generale au avut timp până pe 20 octombrie, ora 23:59, pentru a-și depune dosarele. În urma examinării acestora, Ministerul Justiției a anunțat că 16 candidați au fost admiși la următoarea etapă a concursului - interviul. Potrivit ministrei Olesea Stamate, ceilalți 4 candidați au fost excluși pe criterii de eligibilitate.

Ieri, comisia pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general a ales patru persoane, care vor fi propuse CSP-ul pentru selectarea candidaturii ce va fi înaintată președintelui țării, spre aprobare finală. Este vorba despre Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.


Pub