20:10:48 24.04.2024
Stiri

Dodon îl amenință pe Năstase: „După 3 noiembrie, facem toate socotelile. Cu unii NU vom mai putea sta la masa de discuție. Dacă nu ar fi Maia Sandu, atunci ar lua 5-10%. Ea duce în spate Blocul ACUM”

Politică 30.10.2019 22:21 Vizualizări8796 Autor: Ziarul National
Dodon îl amenință pe Năstase: „După 3 noiembrie, facem toate socotelile. Cu unii NU vom mai putea sta la masa de discuție. Dacă nu ar fi Maia Sandu, atunci ar lua 5-10%. Ea duce în spate Blocul ACUM”


Președintele Igor Dodon spune că s-a săturat de atacurile lansate în ultima perioadă de către un partener de coaliție, lăsând să se înțeleagă că e vorba de candidatul Blocului „ACUM” la Primăria Chișinău, Andrei Năstase. Astfel, după data de 3 noiembrie, Năstase ar putea să nu mai fie primit „la masa de discuții”.

„Săptămâna viitoare, colegii de la PSRM vor convoca Consiliul Republican, trebuie să vedem cum ne mișcăm mai departe. Le vom propune unele subiecte partenerilor, care ne mai sunt parteneri. Unii deja nu ne mai sunt parteneri. Vom vedea cum ne mișcăm mai departe. După ziua de 3 noiembrie, trebuie să ne așezăm și să discutăm. Unii nu au înțeles nimic… Vedem că spune că se va clarifica cu socialiștii, cu Dodon, după alegeri. Eu îi propun să se uite la mandatele care le are. Să le împartă la 101, să vadă câte procente are. Unde se aruncă? După data de 3 facem toate socotelile și tragem linie. Cu unii probabil nu vom mai putea sta la masa de discuții. Vă spun foarte serios. Noi am făcut și vom face cedări pentru a menține coaliția, dar nu până la nesfârșit. Marți-miercuri va avea loc ședința Consiliului Republican și vom lua decizii importante”, a declarat în această seară Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Acesta a precizat că are o colaborare foarte bună cu Maia Sandu și sune că va face tot posibilul ca dânsa să rămână la conducerea Guvernului. „Căutăm diferite compromisuri în acest sens și sper să le găsim. Noi nu vom susține moțiunea PD. Dacă noi vom decide că nu mai susținem Guvernul, atunci va fi o altă situație. Dar nu vom vota inițiativa cuiva să dăm jos Guvernul. Dacă nu mai putem merge cu acest Guvern, atunci mergem la alegeri anticipate. Nu facem coaliție cu PD sau cu „ȘOR”. Mai bine anticipate. Atacurile acestea din campanie pentru Primăria Chișinău pot să rupă Guvernul. Să cadă Guvernul, pentru că se trec niște linii roșii. Eu mă uit că candidatul Blocului „ACUM” atacă din ce în ce mai mult”, s-a plâns Dodon.

Oficialul crede că Andrei Năstase ar fi gelos pe Maia Sandu și din acest motiv ar vrea să detoneze actuala majoritate parlamentară: „Face asta pentru a rupe coaliția. Cuiva nu-i place că Maia Sandu este prim-ministru, adună dividende politice și încearcă să rupă coaliția. Alegerile se vor finaliza, iar după asta trebuie să te așezi și să discuți. Eu am o relație și un dialog bun cu doamna prim-ministru. Eu voi face tot posibilul ca s-o susțin. Eu nu o invidiez deloc. Eu mai înțeleg că în Chișinău nu vor vota pentru candidatul Blocului „ACUM”, dar pentru Maia Sandu. Dacă nu ar fi Maia Sandu, atunci candidatul Blocului „ACUM” ar lua 5-10%. Ea duce în spate Blocul ACUM”.

Dodon nu exclude că, dacă liderul PPDA se va împotrivi să facă coaliție în CMC cu PSRM, atunci se poate merge pe formula PSRM – PAS.

„Dacă cealaltă componentă nu va dori să meargă mai departe, atunci în CMC se poate crea o majoritate între PSRM și PAS. Vreau să vă spun că, în pofida declarațiilor candidatului acesta năstrușnic… eu așa dezastru în MAI nu am văzut niciodată…în pofida declarațiilor sale, în foarte multe raioane, peste 25 la ziua de astăzi, s-a convenit crearea unor coaliții locale dintre PSRM – „ACUM”. Zilele următoare vor fi deja numiți primii președinți de raioane. Cuiva nu-i place asta și încearcă să detoneze această coaliție din interior”, a adăugat Igor Dodon.

Sursa citată a mai adăugat că și deputatul PPDA, Iurie Reniță, care i-a reproșat că numește în funcții de ambasadori oameni apropiați lui poate să-și piardă funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru politică extern și integrare europeană.

„Noi am convenit că toate candidaturile la funcția de ambasador vor fi discutate. Eu am spus că voi semna decretul de retragere din funcții a unor ambasadori odată cu numirea altor ambasadori. Ce ține de declarațiile unor deputați ai Blocului „ACUM”, care se declară parteneri ai PSRM, care au creat majoritate parlamentară și se află în fruntea unor comisii parlamentare… și lucrurile acestea vor trebui de clarificat după data de 3 noiembrie. Sunt parteneri sau nu sunt? E foarte simplu”, a conchis președintele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md