image
Sursa foto: poliția.md

Peste 12 tone de alcool etilic, confiscate în raionul Ocnița; Urmau să fie livrate prin contrabandă în Uniunea Europeană

12.500 de litri de alcool etilic, au fost depistate în raza raionului Ocnița, în zona de frontieră cu Ucraina și urmau să fie livrate prin contrabandă în Uniunea Europeană.

Suspecți în comiterea ilegalității s-au dovedit a fi doi bărbați în vârstă de 38 și 45 ani, originari din orașul Ialoveni, șoferul autocamionul și organizatorul schemei infracționale.

Pentru documentarea temeinică a faptelor ilegale, oamenii legii au desfășurat percheziții în mai multe locații, inclusiv în oficiile și depozitele companiei vizate.

Prin urmare, cei doi au fost reținuți, în temeiul probelor care indică faptul că ar fi transportat alcool etilic fără marcarea lui cu timbre de control și pentru că ar fi pregătit marfă pentru comiterea faptei de contrabandă. Pe lângă alcool etilic, aceștia transportau ilegal din regiunea transnistreană și produse alcoolice contrafăcute, dar și țigarete.

În cazul organizatorului schemei, acesta a fost reținut în aceeași zi în care a fost reținută și contrabanda, la 27 octombrie curent, anterior condamnat pe infracțiuni similare.

La data de 28 octombrie, șoferul autocamionului a fost reținut, după ce fugise de la locul faptei.

Pentru prima faptă ilegală, legea prevede o amendă de până la 92.500 de lei pentru persoane fizice și de până la 350 000 în cazul companiilor, iar pentru contrabandă, pedeapsă cu închisoarea de la trei la zece ani.

Ofițerii de investigație efectuează în continuare măsuri procesuale scopul identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: