Mold-street: Una dintre cele mai mari companii IT din Moldova ar putea trece sub controlul chinezilor

Consiliul Concurenței analizează operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin preluarea controlului unic asupra Bass Systems SRL de către S&T AG, ce face parte dintr-un gigant chinez, scrie Mold-street.

Foto: mei.gov.md

Potrivit Consiliului Concurenței, întreprinderile implicate în operațiunea notificată activează în sectorul tehnologiilor informaționale (IT) din Republica Moldova și anume pe piața de software, piața de hardware și piața de servicii IT.

Abonată la achiziţii publice

„În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu mediul concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Legea concurenţei şi Regulamentul privind concentrările economice. Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică notificată, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată”, se arată într-un comunicat al autorităţii.

Bass Systems este una dintre cele mai mari companii IT de pe piaţa moldovenească, având o cifră anuală de afaceri de circa 650 milioane lei în 2018 şi un profit de 157 milioane lei. O mare parte din venituri şi profit sunt asigurate de numeroasele contracte de achiziţii publice câştigate de companie. Astfel, doar în 9 luni ale anului 2019 a câştigat peste 30 de contracte cu instituţii publice, în valoare de peste 130 milioane lei. Cel mai mare contract, de circa 54 milioane lei, este cu Serviciul Vamal pentru servicii de suport al sistemului informațional integrat vamal „Asycuda World” pentru perioada 2019 - 2021.

Citiți continuarea pe Mold-street.


Pub