Munteanu va sesiza PA și CNA privind o decizie a Guvernului Filip, prin care un teren a fost exclus din gestiunea Zonei Economice Libere Bălți

Deputatul Igor Munteanu va sesiza Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție privind „acțiunile ilegale și neconstituționale” comise de Guvernul Filip, care prin asumare de răspundere, a modificat o lege cu privire la Zona Economică Liberă (ZEL), astfel încât un teren de pământ a fost exclus din gestiunea ZEL Bălți.

Foto: UNIMEDIA

Pe acest teren se planifica crearea unui parc de inginerie aplicată și cercetare. Parcul urma să fie constituit din circa 8-10 institute de cercetare. Potrivit lui Munteanu, aceste institute „sunt indispensabile pentru dezoltarea ZEL Bălți. Dar n-a fost să fie, pentru că Guvernul a intrat abuziv, prin asumare de răspundere, la 15 februarie 2019 și a anulat o lege”.

„Nu există nici un dubiu că intervenția Guvernului s-a făcut în interesul unor companii de construcții, care au încercat să preia contrulul asupra acestui teren”, a declarat Munteanu.

„Acțiunile Guvernului Filip nu au fost determinate de nici un fel de necesități urgente sau excepționale de ordin public sau social”, a spus Igor Munteanu.

Ieri, Curtea Constituțională a adoptat o decizie prin care modificările executate de Guvenrul Filip în februarie 2019 au fost declarate neconstituționale.


Pub