Cazul de agresiune sexuală al lui Kevin Spacey a fost respins după ce presupusa victimă a murit

Actorul Kevin Spacey nu se va confrunta cu acuzaţii penale într-un caz de agresiune sexuală ce implica un maseur care a murit în mod neaşteptat luna trecută, informează DPA, transmite Agerpres.

Foto: Kevin Spacey/facebook

Biroul procurorului districtual din Los Angeles a informat marţi că va respinge dosarul deschis împotriva actorului, recompensat cu premiul Oscar pentru rolurile din „American Beauty” şi „The Usual Suspects” - procurorii invocând moartea acuzatorului în cursul anchetei.

Bărbatul, un maseur a cărui identitate nu a fost dezvăluită, susţinuse că actorul l-a forţat să-i atingă organele genitale în timpul unui tratament, la reşedinţa acestuia din Malibu, în octombrie 2016.

„Acuzaţiile de agresiune sexuală nu pot fi dovedite fără participarea victimei. Astfel, cazul este respins”, a precizat purtător de cuvânt al biroului procurorului.

Marţi, avocatul lui Spacey nu a fost disponibil pentru comentarii.

Cu toate acestea, fostul star din „House of Cards” ar putea fi găsit totuşi vinovat într-un proces civil intentat de maseur anul trecut - deşi pe moment nu se ştie cum şi dacă acest proces va merge mai departe în urma morţii acuzatorului. Dacă se va întâmpla, orice daune care ar putea fi acordate în acest caz vor merge către moştenitorii defunctului.

Aceste procese sunt doar câteva dintre cele cu care se confruntă celebrul actor, căzut în dizgraţie în urma mişcărilor #MeToo şi Time's Up.

În timpul verii, procurorii din Massachusetts au renunţat la un alt caz de agresiune sexuală, la peste o săptămână după ce acuzatorul a refuzat să depună mărturie.

De asemenea, anul trecut, procurorii din Los Angeles au refuzat să-l pună sub acuzare pe Spacey în urma unei acuzaţii privind evenimente din 1992, deoarece presupusul incident se petrecuse dincolo de termenul de prescripţie.


Pub