(video) Cum arată Arena Chișinău la etapa actuală: Două bazine, o sală polivalentă și un mini Aqua Park

Lucrările la Complextul sportiv Arena Chișinău sunt în toi, iar unele săli, cum ar fi sala polivalentă, par a fi deja aproape gata. Acest lucru se vede din imagini foto recente pe rețelele de socializare.

Foto: Instagram/ Artur Gurău

În august curent reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii spuneau că Arena este gata în proporție de 60% și că se efectuează lucrări la diferite obiecte – corturile de tenis, bazin, arena polivalentă, Aqua Park.

Constructorii dădeau asigurări că finalizarea primului complex polivalent din țară vor fi gata până la dată de 14 octombrie 2019.

Amintim că doar o singură companie a prezentat interes și a depus dosarul de participare la concursul de selectare a partenerului public-privat privind construcția Arenei Chișinău. Compania și-a anunțat intenția de a investi 40 de milioane de euro în proiectul care a fost inițiat de către Partidul Democrat.

La data de 20 august Guvernul a aprobat proiectul contractului de parteneriat public-privat cu privire la proiectarea şi construcţia arenei polivalente Arena Chișinău.

După ce a ajuns în funcție, ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan a declarat că proiectul Arena Chișinău este unul păgubos și că Republica Moldova nu va fi în stare să întoarcă datoriile către compania turcă care execută lucrările.


Pub