Peste 12 milioane de lei, sechestru aplicat în cadrul dosarului pentru îmbogățire ilicită, în care este vizat Ion Druță

Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru asupra bunurilor imobiliare și autovehicule în valoare de 12,8 milioane de lei, în dosarul pornit pe faptul îmbogățirii ilicite, în care figurează judecătorul Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță. Acțiunile se desfășoară de comun cu Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale a CNA.

Foto: UNIMEDIA

Printre bunurile asupra cărora procurorii anticorupție au solicitat aplicarea sechestrului, se enumeră: - 3 bunuri imobile (încăperi locative), situate în mun. Chișinău; - 1 autoturism fabricat în anul 2016; Și alte 6 bunuri imobile( încăperi nelocative), mun. Chișinău; Toate fiind înregistrate pe numele persoanelor din familie și anturajul judecătorului.

La data de 23 septembrie 2019, pe numele judecătorului Ion Druță, Procurorul General interimar a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite.

Temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat propripetățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate.


Pub