Obiecte pirotehnice, haine, aur și cosmetice nedeclarate, depistate de vameși în bagajele mai multor moldoveni care se întorceau acasă de peste hotare

Bijuterii, produse cosmetice, articole vestimentare și alte bunuri în cantități comerciale, nedeclarate, au fost depistate de vameși, la posturile de intrare în țară.

Foto: customs.gov.md

Funcționarii vamali au depistat mărfurile nedeclarate drept urmare a acțiunilor desfășurate pe linia prevenirii și combaterii traficului ilegal cu bunuri.

În primul caz, vameșii de la postul vamal Costești au descoperit, într-un microbuz cu 5 pasageri la bord, un lot de articole vestimentare și de încălțăminte nedeclarate. Este vorba de peste 100 de articole vestimentare cu marcajul unui brand european, transportate printre bagaje neînsoțite, pentru care șoferul nu a putut prezenta niciun act confirmativ.

Cea de-a doua reținere a fost semnalată la postul vamal Palanca, pe sensul de intrare în țară. În haina unui pasager de la bordul microbuzului supus controlului au fost depistate bijuterii din aur, nedeclarate și fără acte de proveniență.

Alte două cazuri au fost consemnate la Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce erau controlate bagajele pasagerilor sosiți din Moscova și Minsk. În baza analizei de risc, vameșii au redirecționat bagajele suspecte pe Coridorul Roșu, iar, în urma verificărilor au ridicat, în total, peste 1 000 de produse cosmetice și de îngrijire.

În alt caz, angajații postului vamal Criva 1 au depistat, în autocarul de pe ruta Cernăuți-Chișinău, bunuri în asortiment, printre care și obiecte pirotehnice în cantități comerciale, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta niciun document confirmativ.

Loturile de mărfuri au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, pentru a se stabili toate circumstanțele. Persoanele implicate urmează a fi sancționate conform legislației în vigoare.


Pub