Image-Description
12.500 de litri de alcool, în valoare de 1 MILION și jumătate de lei, reținuți de procurori la Ocnița (VIDEO)
Social 30 octombrie 2019, 10:56 | 2667

O încărcătură de 12.500 litri de alcool, în valoare de 1.500.000 lei a fost reținută de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu angajații Inspectoratului Național de Investigații, în raionul Ocnița, la granița cu Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, alcoolul ura să fie livrat prin contrabandă în Uniunea Europeană.

Procurorii PCCOCS îi suspectează în comiterea ilegalităților imputate pe doi bărbați în vârstă de 38 și 45 de ani din Ialoveni – șoferul autocamionului și organizatorul schemei infracționale. „Pentru documentarea temeinică a faptelor ilegale, oamenii legii au desfășurat percheziții în mai multe locații, inclusiv în oficiile și depozitele companiei vizate”, se arată în comunicat

Cei doi bărbați au fost reținuți în temeiul probelor care ar indica faptul că au transportat alcool etilic fără marcarea lui cu timbre de control și pentru că ar fi pregătit marfă pentru comiterea faptei de contrabandă.

Pe lângă alcool, aceștia transportau ilegal din regiunea transnistreană și țigarete.

În cazul organizatorului schemei, acesta a fost reținut în aceeași zi în care a fost reținută și contrabanda – la 27 octombrie, iar șoferul autocamionului a fost reținut la data de 28 octombrie, după ce fugise de la locul faptei în ziua reținerii încărcăturii, precizează procurorii.

Pentru prima faptă ilegală, legea prevede o amendă de până la 92.500 lei pentru persoane fizice și de până la 350.000 în cazul companiilor, iar pentru contrabandă – pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Opinia ta contează. Comentează!