19:29:33 20.04.2024
Stiri

OMAGIU la Chișinău pentru Doina și Ion Aldea-Teodorovici, la 27 de ani de la trecerea în eternitate a celor „două inimi gemene”

Social 30.10.2019 09:31 Vizualizări1771 Autor: Ziarul National
OMAGIU la Chișinău pentru Doina și Ion Aldea-Teodorovici, la 27 de ani de la trecerea în eternitate a celor „două inimi gemene”


Un accident de mașină, produs în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992 în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București, România, ne-a lăsat fără Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

La 27 de ani de atunci, familia și cei care i-au apreciat pe marii artiști vor merge astăzi la Cimitirul Central din Chișinău pentru a participa la o slujbă de pomenire și a aduce un omagiu celor care au stat la baza Mișcării de Renaștere Națională.

Seara, de la ora 18:00, Asociația Generația Unită, la care se va alătura și Asociația „UNIREA-ODIP”, va organiza un marș de comemorare, care va porni de la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și va ajunge până la monumentul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici din preajma Universității de Stat din Moldova.

Amintim că accidentul cuplului Aldea-Teodorovici, care lăsa în urmă nu numai un copil mic, Cristofor, și părinți răpuși de durere, ci întreaga națiune română, a stârnit numeroase teorii conspirative de-a lungul timpului.

Acest eveniment nefericit a ridicat multe semne de întrebare, unii spunând că a fost pur și simplu o întâmplare nefericită, alții însă au vorbit chiar despre o moarte premeditată a celor doi artiști. Martorii acestei tragedii nu au putut fi găsiți pentru a furniza de detalii despre acest accident, iar singurele mărturii s-au regăsit în presa de la acea vreme.

În mașină se aflau patru persoane, șoferul și însoțitorul au scăpat fără nicio zgârietură, în timp ce Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, au fost striviți între greutatea mașinii și copacii de pe marginea drumului. Moartea celor doi a fost percepută ca o tragedie națională.

Tragedia în care și-au pierdut viața Doina şi Ion Aldea Teodorovici a avut loc pe șoseaua DN2 în noaptea de 29 spre 30 octombrie în anul 1992. Potrivit unor informații furnizate de reporterii ziarului local „Ialomiţa” de la Slobozia, de la acea vreme, în zona localităţii Coşereni, la ora 2:15, maşina în care se aflau cântăreții s-a lovit de un copac, de pe marginea drumului. Impactul a fost atât de puternic, încât Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au murit pe loc. La faţa locului poliţiştii nu au intervenit, iar organele statului au demarat o anchetă câteva ore mai târziu, când trupurile artiştilor au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni.

CITIȚI mai multe detalii despre acest accident AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md