23:24:19 23.04.2024
Stiri

Ștefan Gligor îi ia APĂRAREA ministrei Olesea Stamate, după ce a PICAT concursul pentru funcția de procuror general: „Comisia a comis o greșeală mare prin faptul că nu mi-a permis să confrunt CSP-ul”

Social 30.10.2019 17:57 Vizualizări4747 Autor: Ziarul National
Ștefan Gligor îi ia APĂRAREA ministrei Olesea Stamate, după ce a PICAT concursul pentru funcția de procuror general: „Comisia a comis o greșeală mare prin faptul că nu mi-a permis să confrunt CSP-ul”


Avocatul Ștefan Gligor este deranjat că a fost exclus din cursa pentru funcția de procuror general de către comisia de pe lângă Ministerul Justiției, însă nu împărtășește atacurile la adresa ministrei Olesea Stamate.

„Sunt categoric împotriva denigrării și atacurilor împotriva Ministerului Justiției și ministrului Olesea Stamate. Sunt sigur că Olesea este un om integru și bine intenționat. Critica obiectivă și argumentată e întotdeauna binevenită, dar nicidecum atacul la persoană”, a declarat Gligor.

Totuși, acesta precizează că Olesea Stamate, la fel ca și alți actuali guvernanți, nu ar avea suficientă experiență.

„Și chiar dacă lipsa de experiență este evidentă, asta o privește nu doar pe ea. Ca stat și o societate cu justiție profund coruptă și viciată, am fost puși în fața unei alegeri dificile - oameni cu multă experiență și corupți sau oameni integri, dar fără experiență. Cu toate că în ultimele luni au fost comise multe greșeli, care nu pot fi justificate, sunt sigur de bunele intenții atât ale ministrului, cât și ale echipei Ministerului Justiției. Sper că vor învăța rapid și vor deveni mai abili și eficienți”.

De asemenea, Gligor spune care este cel mai mare regret al său, în legătură cu excluderea din cursa pentru funcția de procuror general.

„Comisia a comis o greșeală mare prin faptul că nu mi-a permis să confrunt Consiliul Superior al Procurorilor. Erau obligați de logica elementară să direcționeze energia oamenilor pe care o reprezint împotriva sistemului megacorupt și nicidecum împotriva celor puțini, care în limita înțelegerii și posibilităților încearcă sincer să schimbe lucrurile spre bine”, a conchis Gligor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md