20:39:49 24.04.2024
Stiri

Reprezentantul Rusiei la UE: Albania și Macedonia de Nord ar putea „găsi mai multă înțelegere în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”

Știri 30.10.2019 19:00 Vizualizări1286 Autor: Ziarul National
Reprezentantul Rusiei la UE: Albania și Macedonia de Nord ar putea „găsi mai multă înțelegere în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”


Reprezentatul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Chizhov, a adresat vineri o invitație Albaniei și Macedoniei de Nord pentru ca cele două țări să se alăture Uniunii Economice Eurasiatice, informează IBNA – Independent Balkan News Agency.

Vorbind în cadrul Forumului Economic Eurasiatic de la Verona pe fondul amânării de către țările UE a începerii negocierilor pentru aderarea celor două țări la Uniunea Europeană, Chizhov a sugerat că Albania și Macedonia de Nord vor găsi mai multă înțelegere în cadrul UEE, decât la nivelul Uniunii Europene.

„Sunt sigur că aceste țări, care sunt candidate pentru statutul de membru al UE și care au fost ”înghețate” de Bruxelles, ar putea găsi mai multă înțelegere în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”, a spus Vladimir Chizov, citat de caleaeuropeana.ro.

Declarațiile sale au survenit și în contextul în care, la Moscova, premierul sârb Ana Brnabic a semnat, la Moscova, un acord comercial între Serbia și Uniunea Economică Eurasiatică.

Liderii Uniunii Europene au respins, la summitul de la Bruxelles din 17-8 octombrie, deschiderea negocierilor de aderare cu Skopje, din cauza opoziţiei Franţei, Danemarcei şi Olandei.

Pe de altă parte, Albania este stat membru al NATO din 2009, iar Macedonia de Nord, după soluționarea litigiului cu Grecia prin schimbarea denumirii țării, urmează să primească invitația de aderare la summitul de la Londra din 3-4 decembrie și să devină stat aliat anul viitor.

De altfel, Senatul Statelor Unite ale Americii a ratificat săptămâna trecută protocolul de aderare a Macedoniei de Nord la NATO, devenind al 21-lea stat din cadrul Alianței Nord-Atlantice care validează acest proces, într-o ”dovadă pentru toți europenii, că sunt bineveniți, că ușa NATO le este deschisă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md