Procurorii anticorupție au pus sechestru pe bunurile lui Plahotniuc, în valoare de 55 milioane lei

Anticoruptie.md
30/10/2019
Facebook/Vlad Plahotniuc

Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe bunurile fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în valoare de 55 milioane de lei, în cadrul dosarelor pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. 

Potrivit procurorilor, „în perioada desfășurării urmăririi penale au fost aplicare sechestre pe: conturile bancare deținute de Plahotniuc la Victoriabank ce conțin mijloace bănești, echivalentul a cca 15.275.000 lei; mijloace bănești în cuantum de 278.090 euro, deținute pe contul bancar pe numele unei persoane fizice în Victoriabank ; Cota parte de 100% din capitalul social al Srl Bb-Dializă, a cărei valoare constituie 31.826.322 lei; Cota parte de 100% din capitalul social al Srl Bass-Systems, a cărei valoare constituie 2.950.000 lei și Srl Gmg Production  - 10.800.000 lei”.

Procuratura Anticorupție anunță că aplicarea sechestrelor are drept scop „evitarea riscului de înstrăinare a mijloacelor bănești”. 

Vladimir Plahotniuc este învinuit de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 243 alin.(3) lit.(b) Codul Penal - spălare de bani, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost anunțat, marți, în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție. Se întâmplă după ce fostul politician nu a dat curs citației emise de procurorii anticorupție și nu s-a prezentat în fața organului de urmărire penală.

Amintim că, la 11 octombrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au emis mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc. Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a explicat, în cadrul unui briefing, că procurorii au fost nevoiți să recurgă la această măsură întrucât Plahotniuc nu a dat curs citației de a se prezenta la organul de urmărire penală și nu este sigur că acesta va da curs citațiilor.

Anticoruptie.md
30/10/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii