/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Lista candidaților la funcția de procuror, propusă CSP, ar putea fi reevaluată. Solicitarea premierului Maia Sandu

missing
30 octombrie 2019, ora 18:00

Premierul Maia Sandu solicită ca lista cu numele ultimilor patru candidați la funcția de procuror general, propuse Consiliului Superior al Procurorilor, să fie reevaluată. Asta după ce presa a scris că unul dintre pretendenții la fotoliul de procuror – Veaceslav Soltan, ar fi gestionat o licitație prin care calculatoarele Procuraturii Generale au fost dotate cu un sistem diferit de cel indicat în caietul de sarcini. 

”În contextul apariției unor informații noi despre integritatea unui candidat din lista preselectată pentru concursul de Procuror General, solicit Comisiei să verifice de urgență informația publicată în presă și să examineze oportunitatea reevaluării acestei liste”, a anunțat Maia Sandu.

”Avem obligația morală în fața cetățenilor să promovăm la concurs persoane asupra cărora nu planează suspiciuni de corupție. Înțeleg că această comisie a acționat independent și respect independența comisiei, dar presupun că informația pe care au primit-o membrii comisiei de la instituțiile abilitate, privind integritatea unor candidați, putea fi incompletă”, adăugat prim-ministra.

Amintim că Comisia de preselectare a candidaților la funcția de procuror general a selectat deja patru pretendenți, candidaturile cărora urmează a fi propuse CSP. Este vorba despre Crîșmaru Oleg, Gribincea Vladislav, Soltan Veaceslav, Stoianoglo Alexandr.

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anunțat de Ministerul Justiției pe 30 septembrie. La concurs s-au înscris 20 de candidați, însă doar 16 au fost admiși la concurs de membrii Comisiei de preselectare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram