/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Veaceslav Soltan, candidat la funcția de procuror general, reacționează la scandalul legat de licitația de la Procuratură

missing
30 octombrie 2019, ora 19:40

Veaceslav Soltan, candidat preselectat la funcția de procuror general, reacționează la scandalul apărut azi în presă, legat de o licitație presupus frauduloasă de la Procuratura Generală, pe care a gestionat-o acesta. Soltan zice că se vrea discreditarea persoanei sale. 

„Fiind specialist în domeniul cybercrimes, cunosc și atrag atenția că acestea sunt metode și tactici răspândite și utilizate intens în scop de denigrare a persoanelor, de dezinformare și manipulare. Sunt regizate și tirajate de persoane rău intenționate și care nu exclud că s-ar împotrivi reformelor pe care vreau sa le inițiez. Faptul că acest material a apărut fără o minimă verificare și solicitare a opiniei celui vizat mă face să afirm, fără teama de a greși, ca este un fals care va fi spulberat la o elementară verificare. Personal, voi cere ca actuala conducere a PG să inițieze o cercetare de serviciu pentru a stabili toate circumstanțele acestui subiect, iar cei vinovați – vor fi trași la răspunderea cuvenită”, a comentat Veaceslav Soltan.

Materialul în cauză a apărut pe portalul Ziarulnational.md. În urma apariției acestuia, prim-ministra Maia Sandu a cerut verificarea infrmaților privind integritatea candidatului dat la funcția de procuror general.

Comisia de preselectare a candidaților la funcția de procuror general a selectat patru pretendenți: Oleg Crîșmaru , Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram