/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dodon, după întâlnirea cu Krasnoselski: „Vrem să construim o linie de troleibuz de la Bender la Varnița”

30 octombrie 2019, ora 21:39

Autoritățile de la Chișinău vor să construiască o linie de troleibuz care să circule pe traseul Bender (Tighina) – Stația „Severnoe” (Varnița) pe care să o folosească și locuitorii din regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de șeful statului Igor Dodon, la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul național Moldova 1, după întrevederea cu liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski.

Președintele zice că pasagerii acestui troleibuz nu vor fi supuși controalelor miliției transnistrene: „Să facem tot posibilul să scoate posturile astea, ca oamenii să circule liber. În premieră s-a făcut un pas în acest sens. La sudul țării, de la Bender până la stația Severnoe se numește, prin Varnița, am luat decizia de comun acord, susținută și de partenerii externi și OSCE, să fie construită o linie de troleibuz care va circula și toți care vor călători cu această rută nu vor fi verificați de poliție, miliție ș.a.m.d.”, a declarat Dodon.

Șeful statului a mai spus că va propune liberalizarea circulației și dintre locuitorii orașelor Rîbnița și Rezina, din nordul republicii.

Dodon s-a întâlnit ieri cu Krasnoselski; aceasta a fost a șasea întrevedere dintre cei doi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram