image
Sursa foto: AP

Viitorul alimentaţiei - carnea fără carne; Primul experiment de friptură printată a avut loc deja

Gustoasă sau nu, carnea fără carne este viitorul alimentației pe pământ dar, mai nou și în spațiu. Pentru prima dată, astronauții au printat carne chiar în Agenția Spațială Internațională. Este mai mult decât un experiment reușit, este un punct de cotitură pentru modul în care va arată și funcționa societatea noastră în viitor, scrie Digi24.

Toată lumea se întreabă când anume ne va trimite Elon Musk pe Marte, dar puțini și-au pus problema: noi ce mâncăm pe Marte?

Ei bine, nu trebuie să va faceți griji, pe Marte puteți savura o friptură delicoasa, ca acasă. Pentru prima dată, cu ajutorul unei imprimante 3D, astronauții au creat o bucată de carne pentru friptură. Au printat efectiv ceea ce ar fi trebuit să fie o bucată de carne de vită.

Experimentul a fost realizat cu ajutorul companiei israeliene Aleph Farms, dedicată dezvoltării experimentelor de printare a cărnii și rușii de la 3D Bioprinting Solutions. Își doresc să scoată în evidență prin acest experiment faptul că omenirea nu este dependență de carnea de proveniență animală.

Această industrie contribuie puternic la nivelul de poluare al planetei și dăunează grav mediului și sănătății omului. A printa carne de laborator în spațiu este mai mult decât un experiment reușit, este o piatră la temelia evoluției societății viitorului.

Pentru astronauți, mâncarea este un subiect complicat, pentru că nu le este permis să consume orice, dar trebuie să petreacă perioade mari de timp pe orbită planetei sau în viitoarele colonii de pe Luna și Marte. Aprovizionarea este, în mod evident, dificilă.

Experții au extras celule din carnea obişnuită de vacă, iar apoi aceste celule au fost cultivate într-un mediu care stimulează creșterea lor. Recipientele cu celule și nutrienți au fost transportate la bordul unei nave Soyuz MS-15 care a decolat din Kazahstan și au fost duse la bordul Stației Spațiale Internaționale. Acolo, au fost puse într-un printer magnetic, care a replicat celulele, astfel încât să crească țesut muscular.

De dragul cercetării, astronauții nu au consumat carnea pe loc, au trimis trofeul acasă, pe pământ pentru analize.

Despre gust nu știm încă dacă a trecut testele pretenţioşilor, dar cu siguranță o cină cu vedere la Marte ar fi de încercat în viața asta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: