(live) E oficial - turcul Engin Firat este noul selecționer al Naționalei Moldovei de fotbal. Prima sa conferință de presă

Turcul Engin Firat este noul selecționer al Naționalei Moldovei de fotbal. Firat a semnat deja un contract valabil pentru ultimele 2 meciuri ale selecționatei, iar la ora 11.00 va susține prima sa conferință de presă.

Foto: fmf.md

Vedeți mai jos conferința.

Firat este aproape un necunoscut pentru comunitatea fotbalistică din Moldova. Pe pagina sa de facebook însă, este prieten cu mai mulți funcționari din fotbalul moldovenesc, cum ar fi vicepreședintele FMF, Dragoș Hîncu, cel care l-a propus, fostul impresar și funcționar de fotbal - Marin Mitran sau fostul portar al Naționalei, Ilie Ciobanu.

De asemenea, Engin Firat se pare că e un oaspete des la Chișinău, oraș pe care l-a vizitat inclusiv pentru o intervenție chirurgicală în 2018.

Engin Firat în Moldova / Sursa:Engin Firat via Facebook

Se pare că sora lui Firat locuiește la Chișinău, alături de care a vizitat mai multe obiective turistice din Moldova, inclusiv o vizită la sediul Federației.

Engin Firat în Moldova / Sursa:Engin Firat via Facebook

Potrivit unui comunicat al FMF, Engin Firat a activat până în prezent la mai multe echipe din Turcia și Germania, în calitate de antrenor principal sau secund. Cele mai cunoscute dintre ele sunt Fenerbahce, Samsunspor sau Eintracht Frankfurt. În perioada 2007-08 a fost secundul lui Ali Daei la selecționata Iranului.

Ultima dată Firat a antrenat în SUA, la echipa FC Dallas City. În cazul în care candidatura lui va primi aviz pozitiv, Engin Firat va semna un contract valabil până la finalul ciclului preliminar Euro 2020. Firat ar urma să debuteze pe banca tehnică a Moldovei pe 14 noiembrie, la Paris, împotriva Franței.


Pub